Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Localitati » Z » J-L » Lică Lucian - Aromânii - studii monografice sintetice / 2009
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
08-11-2011

Lică Lucian - Aromânii - studii monografice sintetice / 2009

Rate this item
(0 votes)

Lucian Lică, judecător la Tribunalul Constanţa - secţia Penală, a debutat ca scriitor, cu o lucrare deosebită, intitulată „Aromânii - Studii monografice sintetice”. Este prima carte editată, după mai multe tentative de-a lungul timpului, şi care a văzut lumina tiparului, în condiţii deosebite, la Editura „Dobrogea”, aparţinând Trustului de Presă „Cuget Liber”.

...................................................................................................................................

„Este un început…“
Revenind la lucrarea „Aromânii - studii monografice sinte-tice”, autorul spune că „din păcate, studiile trecute referitoare la acest fenomen nu au încercat o structuralizare în parametri istoriografici clasici. Lucrarea «Aromânii - studii monografice sintetice» nu doreşte decât să ofere anumite repere ce se pot înscrie parametrilor menţionaţi, fără însă a aprofunda la nivel retoric acest ansamblu”.
„Nu ne propunem decât o sinteză bine definită a principalelor repere din istoria aromânilor pe care, de altfel, vom încerca să conturăm portretul unora dintre cele mai importante personalităţi ale istoriei şi culturii macedo-române şi aceasta pentru cât mai corecta definire a componentei sud-dunărene care, în ansamblul ei, trebuie să facă parte din ISTORIA ROMÂNILOR” - mai spune autorul.
Tot Lucian Lică afirmă că „este un început…”. Noi putem completa că este un debut oficial promiţător, curajos, şi că scriitura sa deosebit de curată, de lucidă şi plină de sensibilitate, de concret şi raţiune, de o stăpânire corectă a limbajului şi a formei, îl poate consacra uşor printre scriitorii şi oamenii de cultură constănţeni şi nu numai.

 

SURSA

Camelia Miu Mitric, Judecătorul Lucian Lică, de la Tribunalul Constanţa, a debutat ca scriitor cu o carte despre aromâni, ''Cuget liber'', Constanţa, 24 aprilie 2009, http://www.cugetliber.ro/1240520400/articol/38951/judecatorul-lucian-lica-de-la-tribunalul-constanta-a-debutat-ca-scriitor-cu-o-ca/

Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required