Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Blog » Pareia IHOLU (Ansamblul ISONUL) din Constanța
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
15-02-2012

Pareia IHOLU (Ansamblul ISONUL) din Constanța

Rate this item
(2 votes)

Ansamblul de dansuri populare aromâne IHOLU a fost înființat la Constanța în 2004, în cadrul filialei județene a Comunității Aromâne din România.


Coordonat de MIRELA GOGA , ansamblul este format în prezent din 10 tinere și 10 tineri: CRISTIANA BÎRCU, GEORGIANA FOTU, ANDRA GHIȚĂ, DANIELA GOGA , ELENA GOSPODIN, CONSTANTINA MIHAIL, ELENA MIHAIL, ANDREEA VANGHELE, ANDRA ZAMFIR și respectiv DUMI ARAVA, STELIAN BAJDAVELA, PAUL CULEȚU, IANI DIMA, LAURENȚIU GEAMBAȘU, NICOLAE GHIȚĂ, MARIYANI GOSPODIN, STELIAN NAUM , CONSTANTIN PUNDICHI, COSTIN ȘIFIRINGĂ .

Din ansamblu au mai făcut parte în această perioadă 4 tineri: PAUL CEARĂ, IONUȚ GEAMBAZU, TĂNASE GEAMBAZU, SOTIR ȘOLA.


Ansamblul a participat la diverse evenimente culturale aromâne și interetnice: Primuveara a Armânjloru Constanța martie 2010, martie 2012, Concertul Aprindu Cărciun Constanța decembrie 2010, Ziua Națională a Armânilor Constanța mai 2010; Festivalul ProEtnica Sighișoara august 2006, august 2008 și august 2009, Festivalul datinilor și obiceiurilor minorităților 2007 Sibiu (capitală culturală europeană) etc.


Pentru actvitatea sa IHOLU a primit numeroase premii:

Diplomâ di Tin’ii Ca semnu di pricunoșteari ti pidimolu și lucurlu faptu ti ndruparea și scutearea tu migdani a culturâl’eiarmâneascâ tu lumi (Diplomă de onoare În semn de recunoaștere a eforturilor depuse și activitatea desfășurată pentru susținerea și promovarea culturii aromâne în lume) acordat de Redacția Aromână a RRI, coordonată de Toma Enache

Trofeul Prietenia la Festivalul Internațional Etni Fair-Play desfășurta la Văleni de Munte în mai 2005

Dhiplumâ di partsipari acordată de Federatsia Liga a Armânjloru ditu România și Fundatsia Bana Armâneascâ pentru participarea la Festivalul Internatsional di Folclor Armânescu București martie 2006

Diplomă de participare la Festivalul ProEtnica Sighișoara 2007

Diplomă de participare la Festivalul international de folclor Lausitz / Germania 2009

Premiu di tinjie ti cultura armâneascâ (Premiu de onoare pentru cultura aromână) acordat de Redacția Aromână a Radio România Internațional cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență (1991-2011)

 

 

 

Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required