Aromânul Istorie şi Cultură Aromână

Login Register
Acasa » Blog » Dinu Barbu – Averea lui Becali
A+ R A-

Warning: Creating default object from empty value in /home/swebde/public_html/aromanul.ro/components/com_k2/models/item.php on line 445
01-02-2012

Dinu Barbu – Averea lui Becali

Rate this item
(70 votes)

Prin amabilitatea domnului profesor de istorie Dinu Barbu (1951 Timişoara - ) am intrat în posesia lucrării sale Mic atlas al judeţului Timiş. Din capitolul Săcălaz am extras articolul Averea lui Becali:


’’George Becali este una din personalităţile din România de azi care a îmbinat politica cu fotbalul pentru a câştiga imagine publică. Născut lângă Tulcea, în judeţul Brăila, în anul 1958, Becali a inserat întotdeauna în biografia sa faptul că e aromân de origine din Cadrilater şi că familia sa, în urma Tratatului României cu Bulgaria (septembrie 1940), a fost obligată să părăsească sudul Dobrogei, mutându-se în comuna Săcălaz, mai exact în satul Beresgău Mic, unde a primit cinci hectare de pământ. În anii ’50 familia Becali a fost deportată în Bărăgan, capul familiei fiind cunoscut pentru atitudinea sa anticomunistă. După anul 2004, la intrarea lui George Becali în politică, s-a creat legenda că acesta ar deţine suprafeţe imense de pământ lângă Timişoara. De fapt, e vorba de cele 5 hectare primite de familia Becali în urma bejaniei acesteia din sudul Dobrogei.’’

 

SURSA:

Dinu Barbu, Mic atlas al judeţului Timiş. Caleidoscop, ediţia a IV a revăzută şi adăugită, Artpress, Timişoara, 2011, p. 334.

Marius Teja

Marius Teja

M-am născut în 1969 în Constanţa, dintr-un tată fărşerot şi o mamă cipană (Nurciu). Am absolvit în 1997 Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti. Am lucrat în Bucureşti în învăţămîntul preuniversitar şi în presă. În prezent sunt pensionat şi locuiesc în Constanţa.

Website: www.aromanul.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required